Пам’ятник визначному діячеві ОУН, українському поетові Олегу Ольжичу встановлять у Житомирі. Таке рішення затвердила сесія міської ради. На встановлення самого пам’ятника виділили 500 тисяч гривень, мільйон витратять на облаштування скверу біля нього.

Розмістять пам’ятник на перехресті вулиць Ольжича та Перемоги.

Нарешті ми вшануємо на належному рівні нашого видатного земляка. Олег Ольжич – видатний житомирянин. Це людина, яку знають в усьому світі. Але хотілося б, щоб це був не просто пам’ятник. Він має бути окрасою нашого міста. Ольжич не просто поет, він революціонер, практик та учасник визвольного руху. 

На пам’ятник Ольжичу обіцяв виділити кошти і мер Житомира Сергій Сухомлин.

Депутати закликають житомирян, особливо підприємців, долучитися до збору коштів на встановлення пам’ятника відомому земляку.

Оле́г О́льжич (справжнє ім’я Олег Олександрович Кандиба), (нар. 8 (21) липня 1907, Житомир — 10 червня 1944, концтабір Заксенгаузен) — український поет, археолог і політичний діяч. Син українського класика Олександра Олеся.

Очолював культурно-освітню референтуру Проводу Українських Націоналістів (1937) і Революційний Трибунал ОУН (1939—1941). Заступник Голови ПУН та Голова ПУН на українських землях (з 05.1942), Голова ПУН ОУН (01.1944—†10.06.1944).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.