Майже 500 українських книг – твори художньої літератури, історичні, науково-популярні, дитячі видання, а також примірники газети “Українське Слово – Літаври” – привіз Голова ОУН Богдан Червак у селище міського типу Новоайдар Луганської області. Ці книги для луганчан зібрали вітчизняні видавці.

Разом з першим заступником глави Новоайдарської районної держадміністрації Олегом Юрченком Богдан Червак завітав до селищної бібліотеки. Приїзд волонтерів тут ніколи не залишається непоміченим. От і цього разу, дізнавшись про приїзд гостей, місцеві мешканці заздалегідь прийшли до бібліотеки.
«Ці книги передали вам видавці Львова, Харкова, Києва, Тернополя, інших міст України, – сказав Богдан Червак. – Вони не забувають про вас, про ваші проблеми і випробування. Українці допомагають українцям. Так було, так є і так буде завжди. Бо ми єдина країна і єдиний народ».
Два пакунки яскравих дитячих книжок – розмальовок, абеток, лічилок, казок – отримали вихованці двох дитячих садочків Новоайдару. Діти разом з батьками дуже раділи дарункам, які для мешканців території, наближеної до зони АТО, є насправді дорогими, адже всі книги виготовлені на чудовому папері, багато ілюстровані.
Районна середня школа, а також школа у Новоохтирці теж отримали дарунки видавців. Спеціально для школярів було сформовано добірки пізнавальної, історичної літератури. У школах, за словами Богдана Червака, всюди присутня українська символіка, є стенди, присвячені героям Небесної Сотні. Діти виховуються на українських традиціях.
«Місцеві жителі щиро дякували видавцям, – розповідає Богдан Червак. – Вони казали: «Не везіть нам уже макарони і рис. Ми не голодні. Харчів у нас достатньо. Якщо є бажання допомогти – передайте українські книги та газети, яких ніколи не буває забагато, спортивний інвентар для молоді – футбольні м’ячі, скакалки тощо».
Останнім місцем, куди завітали Б.Червак і журналіст Харківської філії НТКУ Микола Шлапак, було місто Щастя. Там відбулась зустріч з бійцями 92-ї бригади Збройних Сил України. Військові отримали видання з історії України, сучасну публіцистику.

Світлана Божко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.