У Житомирі на третьому поверсі ОДА відкрилась виставка, присвячена герою України Євгену Коновальцю, який знайшов сили продовжити українську революцію після поразки УНР.

Відкрили виставку голова ОУН Богдан Червак та депутат обласної ради Олена Галагуза.

Далі виставка помандрує на східну Україну.

Ще декілька років тому не можна було й уявити, що Коновалець буде вшанований в адміністративній владній будівлі, а сьогодні – це реальність, хоча існує блокада українського, але завдяки окремим людям – патріотам України, вдається долати супротив сил, які працюють в Україні і ненавидять її суверенний статус окремої держави.

Богдан Червак нагадав про невиконану обіцянку українців, дану після вбивства Коновальця радянським агентом – поховати Євгена Коновальця в Україні, коли країна здобуде суверинітет. Могила Євгена Коновальця знаходиться в Роттердамі і наразі обговорюється організація перепоховання засновника ОУН в Києві.

Зі слів Червака, раніше, це було недоречно, зважаючи на те, як часто паплюжили люди, які ненавидять Україну, у Бабиному Яру, пам’ятних хрест на честь розстріляної там нацистами української поетеси Олени Теліги. Тій же самій нарузі могла піддатися і могила Євгена Коновальця. Однак, зараз після Євромайдану, коли змінилася влада, є відчуття, що Київ готовий прийняти з шаною славетного сина України Євгена Коновальця.

Сайт “Репортер”, Житомир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.