До Київського міського голови,

Голови Київської міської державної адміністрації

КЛИЧКА В.В.

ЗВЕРНЕННЯ

КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ

ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ

 Шановний Віталію Володимировичу!

Київська міська Організація українських націоналістів загалом підтримує Ваші зусилля, спрямовані на наведення в столиці нашої держави порядку, зокрема на її очищення від незаконно зведених різноманітних тимчасових споруд. Ужиті заходи належно оцінені переважною більшістю киян, адже так звані малі архітектурні форми часто-густо псували зовнішній вигляд нашого міста, а власники крамничок, кіосків, рундучків не сплачували податків.

Проте вважаємо, що на цьому в жодному разі не можна зупинятися, тому що, на жаль, МАФами перелік незаконно споруджених будівель не обмежується.

Звертаємо Вашу увагу на кричущий випадок, на зухвалу витівку — самочинне будівництво на земельній ділянці, яка належить Національному музею історії України та на якій розміщений фундамент Десятинної церкви (пам’ятки архітектури X ст.). Адреса загальновідома: м. Київ, вул. Володимирська, 2.

Це священна, заповітна місцевість не тільки для киян, а й для всіх українців, для всіх шанувальників нашої минувшини та надбань попередніх часів. Тому як наругу над пам’яттю предків, над культурною спадщиною сприймаємо зведену тут у часи правління осоружного В. Януковича каплицю Московського патріархату, який з божественної установи давно перетворився на присутствене місце Російської Федерації та згромадження україноненависників різних мастей.

Це неприпустима річ в умовах війни, розв’язаної Кремлем проти нашої держави!

Київська міська ОУН з’ясувала, що зазначена споруда зведена незаконно, без жодних дозволів (немає навіть рішення про виділення землі, не погоджено науково-проектну документацію на будівництво), незважаючи на численні протести громадських організацій. Керівництво Національного музею історії України також заперечує проти розміщення на закріпленій за ним землі, в охоронюваній зоні такого сумнівного з усіх поглядів об’єкта, адже цільове призначення ділянки — використання й обслуговування будівель музею.

Тому наполягаємо на знесенні лжекаплиці неукраїнського патріархату! Її призначення — аж ніяк не для відправ і молитов.

Нашу думку про необхідність очищення дитинця стародавнього Києва від притулку для московських агентів у рясах поділяє й керівництво департаменту культури КМДА. Більше того, у департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища заявили про готовність виступити замовником робіт щодо знесення вказаної самочинної будови.

Просимо й вимагаємо відповідально поставитися до цього питання, не ухилятися від його вирішення належним чином.

Все має бути законно й цивілізовано.

Ми не повинні допустити, щоб хай і недоладну, але начебто культову споруду розтрощив обурений, розлючений натовп. А таких людей у Києві стає дедалі більше. Нам коштує величезних зусиль стримувати гнів учасників АТО та інших небайдужих і діяльних осіб, які пориваються самотужки очистити наше прекрасне місто від осередків російських загарбників.

У разі подальшої нерішучості та бездіяльності вся відповідальність за наслідки ляже на Ваші плечі…

Слава Україні!

 З повагою

провідник Київської

міської організації ОУН

Леонід Осипчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.