У Києві відбулася конференція Української Військової Організації(УВО).

Делегати, які представляли різні підрозділи ЗСУ, добровольці, капелани, волонтери обговорили військово-політичну ситуацію в Україні. УВО вважає, що виключно військовим шляхом можна і треба звільнити усі українські землі від московських окупантів.

Головою УВО обрано бойового офіцера ЗСУ, ОУНівця Бориса Гончара (позивний «Хохол»). Незабаром «Хохол» відбуває у 53-тю бригаду ЗСУ, де очолить батальйон, який отримає підтримку УВО і ОУН.

Затверджено бойову нагороду, яка вручатиметься учасникам бойових дій і волонтерам.

Особлива подяка Архієпископу Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ Ігору (Ісіченку) за благословення.

ВІДОЗВА

Української Військової Організації

Українці!

Третій рік триває московсько-українська війна. Третій рік поспіль московські окупанти вбивають наших людей на Донбасі, знущаються над українцями в Криму.

Найголовніша проблеми України – забезпечення національного суверенітету і соборності залишається невирішеною. Більше того, деякі політикани, ЗМІ настійливо нав’язують суспільству думку, що із цим фактом треба змиритися. Мовляв, це не головне, більш важливо проводити так звані економічні і соціальні реформи, інтегруватися до Європейського Союзу, отримати безвізовий режим, децентралізувати владу і т.д.

Україна може наступити на старі граблі: недооцінити свого найбільшого історичного ворога – Московію. Ніколи Москва не дасть нам спокійно жити, утверджувати власну державність, особливо зараз, коли озброєні до зубів московські головорізи топчуть нашу землю на Донбасі і в Криму, відкрито заявляють про свою головну мету – поставити українців на коліна, ліквідувати незалежну Українську Державу, відродити на її теренах російську імперію зразка колишнього СССР.

Без вирішення ключової проблеми сьогодення – деокупації українських земель та ліквідації Московії не можна сподіватися на проведення успішних реформ, збереження та процвітання України як самостійної держави.

У нас не має вибору. Тільки сильна Українська армія може і повинна вирішити цю ключову проблему. При цьому треба усвідомлювати, що у нас не має союзників. У кращому випадку Захід і США будуть нам тільки співчувати, але ніколи зі зброєю в руках не допоможуть у війні з Московією. У цій війні можемо покладатися виключно на власні сили Української нації.

Три роки тому відповідальність за долю нації і держави взяли на себе добровольці, які зупинили ворога на Сході України. Тепер нам треба збудувати сучасну і сильну Українську армію, особовий склад якої усвідомлюватиме, що настав час вигнати чужинців з рідної землі.

Українська військова організація – УВО буде всіляко співпрацювати із Збройними Силами України, докладе зусиль, щоб вони стали справжньою Українською армією, яка успадкує кращі традиції січового стрілецтва, УВО, ОУН і УПА.

Якщо в Українській армії буде присутній дух Євгена Коновальця, Андрія Мельника, Романа Шухевича, Степана Бандери, Тараса Бульби-Боровця – така армія буде непереможною!

УВО бере на себе відповідальність за надання ідейної, кадрової, технічної та іншої допомоги ЗСУ, зокрема тим підрозділам, де проходять або проходитимуть службу члени УВО і ОУН та наші прихильники.

Закликаємо українців, які мають намір зі зброєю в руках захищати Україну, вступати до УВО. Закликаємо волонтерів підтримати УВО!

Доля України в наших руках!

Слава Україні!

Секретаріат ОУН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.