Слава Ісусу Христу! Вельмишановний Пане Голово,

Дорогі Брати і Сестри!

Суворі виклики російської аґресії змушують по-новому прочитати досвід Євгена Коновальця і його бойових побратимів, які, не змирившись із поразкою визвольних змагань, обʼєдналися майже сто років тому в Українську Військову Організацію. Кількісно незначна група ветеранів перетворилася на чільну політичну силу, завдяки якій наш народ зумів гідно протистояти завойовникам, здобуваючи в боротьбі наснагу до творення власної держави.

Просячи Божого благословення на ваш зʼїзд, бажаю всім вам ніколи не втрачати духовного звʼязку з цією величною традицією захисту рідної землі, захисту права нашого народу на самостійну державу. Саме велич і відповідальність суспільної місії, сполучені з опертям на непохитну міць євангельських вартостей, можуть дозволити відносно нечисленній громаді вести перед у боротьбі, долати власну людську слабкість і оманливу перевагу супротивника. Бо тоді те, що «сіється в неславу, у славі встає, сіється в немочі, у силі встає» (1 Кор.15:43).

Хай же Господь допомагає вам витримати всі неминучі випробування, уникнути пастки земних оман і стати гідними наступниками великих лицарів минулого сторіччя. Лицарів, християнська жертовність яких стала запорукою майбутніх перемог.

† Ігор архиєпископ Харківський і Полтавський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.