Очевидно, як Голова УВО, я повинен висловити свою позицію щодо останніх подій в Україні, оскільки вони мають пряме відношення до Московсько-Української війни.
Я вважаю, що єдина користь від блокади тимчасово окупованих територій, це можливість звернути увагу суспільства та влади на незадовільний стан речей.
Однак кардинально змінити ситуацію  локальна блокада не зможе! Це більше схоже на спробу використати проблему для самопіару!
Натомість потрібно зробити три речі:
1. Президент, уряд і ВР мають невідкладно ухвалити одне рішення: офіційно оголосити війну Московії (адже, фактично, ми в стані війни вже третій рік! ), закликати націю до консолідації і розпочати звільнення українських земель від окупантів.
2. Зважаючи на п.1 – військовий стан треба запровадити на всій території України.
3. Тимчасово окуповані території України: Крим, частини Луганської та Донецької областей, фактично контролюються Москвою. Отже, торгівля чи будь-які інші стосунки з підконтрольними Москві територіями (не важливо Тамбов це чи Донецьк) мають бути негайно припинені! Ми не маємо права розглядати можливість вести торгівлю з окремо взятими територіями!
Якщо три наші вимоги будуть реалізовані, то нам не потрібні будуть вибори, політичні ігрища стануть не актуальні, Україна стане суб’єктом, а не об’єктом в міжнародних відносинах.
Ми зробимо те, що зобов’язані зробити.

Борис Гончар,

Голова УВО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.