У літературному клубі «Співрозмовник» відбувся вечір-елегія «Коротке життя довжиною у вічність», присвячений 110-річниці від дня народження української поетеси, громадського діяча, борця за незалежність України Олени Теліги.

Ця жінка була унікальною українкою по духу і за походженням, завжди елегантною, тендітною і трохи ексцентричною, була сама жіночність і незламний борець, причарувала багатьох чоловіків, а віддала своє серце тільки одному. Вона знала, що таке багатство і не зламалася у бідності, була однією з багатьох і єдиною у своєму роді.

На захід прийшли представники різних громадських організацій м. Рівне, молодь, журналісти.

З презентації cпівголови літературного клубу «Співрозмовник», кандидата педагогічних наук Лілії Овдійчук присутні дізналися про літературне та приватне життя поетки, її уподобання, захоплення, політичну діяльність, громадську непохитність. Презентацію супроводжували відео кліпи музичних творів на слова Олени Теліги.

Ведуча літературної зустрічі запропонувала присутнім переглянути мультимедійну виставку «Коротке життя довжиною у вічність» за творчістю видатної українки та розповіла про художні та літературно–критичні видання творів Олени Теліги,  представлені на книжковій виставці.

Письменник, член РООНСП, видавець Євген Іванович Шморгун презентував присутнім свою книгу «Олена Теліга. Найгостріше слово – Україна», в якій описано  період перебування Олени Теліги на Рівненщині.

Розповідь продовжили представники ЗОШ №20, в якій організовано тематично – виховний центр ім. Олени Теліги. Вони розповіли про історію створення центру та його діяльність.

На завершення учасники заходу поклали живі квіти  до пам’ятної дошки видатної українки Олени Теліги.

Наталія Васюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.