Впродовж квітня-травня 2017 року вдруге відбувся Кубок Миколаївського району з футболу “Весна-2017” присвячений пам’яті Василя Кіндрацького.
У змаганнях прийняло участь 24 команд із сіл, селищ та Тростянецької ОТГ.
Матч обслуговував арбітр ІІ категорії, методист Миколаївської ДЮСШ Олег ГНатів.
Нагородження переможців здійснювала вдова Галина Кіндрацька та син Ярослав, а також заступник голови Миколаївської райдержадміністрації Віктор Козоглодюк.
Райдержадміністрація нагороджувала переможців великими медалями з назвою турніру, а також із символікою посмертного ордену, яким нагородили Василя Кіндрацького, “Народний герой України”. А також виготовила на замовлення вимпеля з атрибутикою героя. Останні були вручені президенту клубу ІММ с.Устя Михайлові Бузі та президенту ФК “Галичина” Олегу Пуцяті.
У свою чергу міська рада запровадила перехідний кубок, який щорічно “переходитиме” від попередніх переможців до наступних.

Довідка!
Колишній голова Микоалївської райдержадміністрації Василь Кіндрацький пішов на війну добровольцем. З перших днів Революції Гідності Кіндрацький перебував на Майдані, звідти у складі добровольчого батальйону ОУН пішов із зброєю в руках захищати незалежність та соборність України від російської агресії. Позивний “Кіндрат” був заступником командира батальйону ОУН, який згодом за сприяння Василя влився до лав ЗСУ. Тривалий час Кіндрацький разом із побратимами тримав оборону біля села Піски. У травні 2015 року Василь перебував на позиціях першої роти першого батальйону 93-ї бригади Збройних сил України у селі Водяному, що біля Донецького аеропорту. 25 травня, ризикуючи життям, націоналіст піднявся на вежу напівзруйнованої шахти і встановив там державний прапор та прапор ОУН. 28 травня пострілом з російського танка Т-72 Василя Кіндрацького було смертельно поранено. Василь Кіндрацький нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та громадським орденом “Народний герой України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.