27 травня ц. р. у Києві відбулося засідання Проводу Організації Українських Націоналістів.

Провід ОУН хвилиною мовчання вшанував пам’ять довголітнього члена ПУН, провідника Житомирської обласної організації ОУН Олександра Прищепи та бійця ОУН Василя Кіндрацького(позивний «Кіндрат»), який два роки тому в бою з московськими окупантами загинув на Донбасі.

Затверджено провідників Житомирської обласної ОУН – Андрій Іванюк; Київської обласної ОУН – Алім Павленко та Кропивницької обласної ОУН – Юрій Митрофаненко.

Грамотами «За заслуги перед ОУН і матеріальний вклад в розбудову і закріплення незалежної Української Держави» нагороджені волонтери Степан Гаврилів і Олег Білоус.

Провід ОУН одностайно підтримав «Національний маніфест», що його підписали голови ВО «Свобода», « Правий Сектор», «Національний корпус», «ОУН», «КУН» та «С14». Єдність українського націоналістичного руху й надалі залишається пріоритетом діяльності ОУН.

З доповіддю про «Про ставлення ОУН до подій в Криму» виступив Андрій Щекун. З цього питання ухвалено відповідну заяву.

Провід ОУН затвердив заходи із відзначення 100-річчя Української революції та 110 -ї річниці від дня народження визначного діяча ОУН Олега Ольжича. Зокрема у цьому році заплановано провести заходи із вшанування пам’яті  О.Ольжича на Закарпатті, Львові, Житомирі та Києві.

Голова Української Військової Організації Борис Гончар прозвітував про співпрацю структур УВО із ОУН.

Розглянуто питання відновлення діяльності «Культурної референтури ОУН».

На прохання конференції Житомирської ОУН до складу Проводу ОУН і Президії Проводу ОУН кооптовано друга Андрія Іванюка.

Ухвалені документи будуть опубліковані у бюлетені «Сурма», офіційному сайті ОУН, офіційній сторінці ОУН у «Фейсбук» та газеті «Українське слово – Літаври».

В. Чмир, голова Секретаріату ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.