Провідника Чернівецької обласної організації ОУН Іллю Стринадка Патріарх Філарет нагородив орденом Юрія Переможця.

Впродовж свого архіпастирського приїзду на Буковину патріарх Української православної Церкви Київського патріархату Філарет серед інших зустрічей, промов та виступів проводив вручення нагород та відзнак. Саме 20 липня під час урочистостей в кафедральному храмі Параскеви в Чернівцях Філарет нагородив орденом Юрія Переможця знаного на Буковині громадського діяча, краєзнавця та письменника свободівця Іллю Стринадка. В процесі урочистостей від Іллі Стринадка, як автора патріарху Філарету було вручено нещодавно презентовану книжку «Вижницька православна громада».

При врученні церковної нагороди Іллі Стринадку патріарх Філарет відзначив невтомність сподвижницької життєвої дороги Іллі Стринадка, який з початку часів Незалежності і до теперішніх днів наполегливо трудиться для розвитку церковних громад Київського патріархату у Вижницькому районі та на Буковині, та зумів за останні роки не лише підтримувати духовне життя в нашому краї, але й провівши значну дослідницьку роботу видав вагому книгу про життя церковних громад на Буковині.

Приймаючи вагому церковну нагороду Ілля Стринадко щиро подякував патріарху Філарету насамперед за велику справу захисту української державності, яку своєю невтомною духовною роботою щоденно вдається здійснювати в Україні та на міжнародному рівні. Саме розвиток справжньої української православної церкви дає українцям впевненість у подоланні теперішніх проблем та розвитку української нації на своїй Богом даній землі.

Віталій Мельничук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.