14 вересня в кінотеатрі імені Івана Франка житомирянам презентували фільм «Вогонь самопосвяти», присвячений визначному діячеві ОУН – Олегу Ольжичу.

Заступник міського голови Матвій Хренов подякував усім, хто створював фільм, і висловив впевненість, що «Вогонь самопосвяти» гідний національного рівня та відіграє не лише методичну роль у навчальних закладах міста, але й буде прививати любов дітей та молоді до рідного краю. За вагомий внесок у розвиток національно-патріотичного виховання молоді шляхом формування духовних цінностей українського патріота: почуття патріотизму, національної свідомості, любові до українського народу, його історії, Української Держави, рідної землі, рідного міста, родини, гордості за минуле і сучасне, а також за прагнення відновлення і вшанування національної пам’яті, національних героїв, зокрема, тих, хто жив і творив у Житомирі Матвій Хренов вручив депутату обласної ради Сидору Кізіну нагрудний знак «Відзнака».

Звертаючись до вчителів історії житомирських шкіл, Сидір Кізін наголосив: «Загоріться від цього фільму і передайте цей вогонь дітям». Режисер фільму Петро Авраменко, представивши глядачам творчу групу, яка працювала над створенням фільму, зазначив:«Хочемо зацікавити дітей, аби вони прийшли до бібліотек, щоб дізнатися про своїх земляків-героїв».

Перегляд фільму завершився тривалими оплесками глядачів – учнів та викладачів шкіл, представників обласної та міської рад, колективу Житомирського академічного українського музично-драматичного театру, громадських об’єднань.

Довідково: фільм знято на замовлення Житомирської міської ради.

Режисер фільму – Петро Авраменко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.