Голові Житомирської ОДА

пану Ігореві Гундичу

Голові  Житомирської обласної  ради

пану  Володимиру Ширмі

Шановні панове!

Микола Сціборський – одна з головних постатей у боротьбі за відновлення незалежности Української Держави в ХХ столітті.

Засновник Легії Українських націоналістів, один з фундаторів Організації Українських Націоналістів, підполковник Війська УНР, ідеолог української національної держави, автор численних праць з політології, державного устрою та економіки майбутньої держави – народився, виріс та загинув у Житомирі.

Постать Миколи Сціборського, на жаль, ще недооцінена в українському суспільстві – роки совєцького лихоліття даються взнаки. Але вже здійснено певний поступ – ім’ям Сціборського названо одну з вулиць Житомира. М. Сціборському рішенням Житомирської міської ради присвоєно звання Почесного громадянина міста.

І це чудово, адже саме так зобов’язує вчиняти Закон України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України в ХХ столітті».

У зв’язку з 120-ю річницею від Дня народження Миколи Сціборського пропоную проголосити 2018 рік на Житомирщині роком Миколи Сціборського.

Водночас прошу розробити обласну програму вшанувальних заходів за участи та з врахуванням пропозицій від українських громадських організацій та політичних партій.

З повагою,

Андрій ІВАНЮК,

провідник Житомирської обласної організації ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.