Голова комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради Олена Галагуза та обласний провідник ОУН Андрій Іванюк передали краєзнавчому музею унікальні експонати з архіву ОУН. Вчений секретар музею Роман Насонов опрацьовуватиме газети, журнали, брошури, листівки, світлини, які становлять історичну цінність.

“Хочемо, щоб якомога більше людей знали справжню історію про діяльність ОУН. Про те, яку роль в цій організації відігравали наші земляки, а саме Олег Ольжич. Ще раніше ми передали із архіву матеріали про ще одного нашого видатного земляка Миколу Сціборського”, – повідомив Андрій Іванюк.

За словами депутата Олени Галагузи, музеї Житомирської області мають ідентифікуватися насамперед здобутками регіону, внеском відомих житомирян у розбудову Української державності, незалежно від того, чим займалися.

“Не потрібно шукати “фішок” чи особливостей музеїв, коли все лежить на поверхні: якщо ми будемо цінувати своє, рідне, будемо це вивчати і культивувати на належному рівні, тоді відродимо національну пам’ять. Відродження українства у всіх царинах повинно стати місією державницького характеру”, – наголосила Олена Галагуза.

Прес-служба Житомирської обласної ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.