Політичні сили в Україні використовуватимуть закон щодо заборони пропаганди «руского міра» для того, щоб здобути місця у парламенті чи навпаки, щоб не дати опонентам здобути місця у ВРУ.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив голова Організації українських націоналістів Богдан Червак.

Гість програми, коментуючи законодавчу ініціативу щодо заборони пропаганди «руского міра», нагадав, що російський президент Володимир Путін нині прямо заявляє про те, що Росія є спадкоємницею Радянського Союзу та Російської імперії.

«Сьогодні для Путіна і для російського народу Сталін – це ікона, це бог. Вони декларують свою тяглість зі сталінізмом, із комунізмом і з російським імперіалізмом. Для мене є всі підстави ототожнювати «рускій мір» із нацизмом і комунізмом», – наголосив Богдан Червак і додав, що закладена в законопроекті ідея щодо заборони «руского міра» є правильною.

Голова ОУН не виключає, що політичні сили в Україні використовуватимуть закон щодо заборони пропаганди «руского міра» для того, щоб здобути місця у парламенті чи навпаки, щоб не дати опонентам здобути місця у ВРУ. Богдан Червак зауважив, що Україна в час війни має активно протидіяти російській пропаганді і «рускому міру», проте такої результативності та ефективності на сьогодні не видно. Тому, зауважив він, депутати вирішили внести зміни до Закону про «декомунізацію», щоб у правовий та законний спосіб вирішити це питання.

Гість програми вважає, що законопроект про заборону пропаганди «руского міра» можна прийняти у першому читанні, а до другого читання внести необхідні правки, щоб, до прикладу, за одне й те саме порушення людину не притягували до відповідальності двічі.

«Але говорити про те, що ми не повинні сьогодні протидіяти «рускому міру» або говорити про те, що «рускій мір» не можна ототожнювати з нацизмом чи комунізмом – це блюзнірство», – вважає Богдан Червак.

Нагадаємо, 18 жовтня народні депутати внесли до порядку денного проекти законів щодо заборони в Україні пропаганди «руского міра».

Ідеться про проект Закону про внесення змін до ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (щодо засудження та заборони «російського світу» («руского міра») в Україні) № 9139 та альтернативний проект закону № 9200 Про внесення змін до ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (щодо засудження та заборони імперської ідеології держави-агресора в Україні).

zik.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.