Засідання краєзнавчо-історичного клубу при Полтавській ЦМБ відбулися 7 і 11 листопада в Полтавській державній стоматологічній академії та Військовому коледжі сержантського складу ВІТІ і 179-му Об’єднаному навчально-тренувальному центрі військ зв’язку ЗСУ. Тема інтерактивних лекцій  – «Українська мова як фактор безпеки та єдності українського суспільства».

На великому  фактологічному матеріалі розкрито процес формування та розвитку української мови з часів Мізенської та Трипільської культур, продемонстровано види писемності та визначні твори наших пращурів: петрогліфи Кам’яної Могили та  письмена Велесової книги. Розкрито роль української мови на різних етапах історії у захисті  Української Державності та самого існування українського народу, роль української  мови в сучасних Збройних Силах України під час збройної агресії Російської Федерації…

Знання, отримані слухачами на інтерактивних лекціях про українську мову і писемність, сприятимуть формуванню почуття гордості нашої молоді за наш народ, за його духовні здобутки і за його внесок у розвиток загальноєвропейської і світової цивілізацій та розуміння важливості рідної української мови для розбудови і захисту потужної демократичної України.

З матеріалів лекції слухачі змогли зробити висновок про роль мови у збереженні українського народу, у зміцненні і єдності всіх національних меншин України, у об’єднанні всіх громадян Держави Україна на засадах української національної ідеї.

Н.Кирпотіна,

голова краєзнавчо-історичного клубу

при Полтавській ЦМБ,

член Полтавського осередку ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.