25 травня 2019р. відбулося засідання Проводу Українських Націоналістів на якому було розглянуто низку питань, зокрема заслухано звіт про роботу робочої групи з підготовки нової Програми ОУН, про роботу над Реєстром членів ОУН та про діяльність Чернігівської обласної організації ОУН.

Схвалено правильники ОУН «Про формування бюджету обласної організації ОУН» та «Про доступ до інформації Організації Українських Націоналістів».

З нагоди 90-річчя створення Організації Українських Націоналістів Голова ОУН Богдан Червак вручив ювілейні відзнаки «90 років Організації Українських Націоналістів» членам ОУН за їх значний внесок у діяльність організації та особисту мужність у московсько-українській війні на Донбасі.

Серед нагороджених Надія Бугай, Борис Гуменюк, Роман Коваль, Віктор Радіонов, Михайло Буряк, Зиновій Остап’як, друг «Роберт», доброволець «Дядько», Василь Бондар, Андрій Іванюк, Василь Фесак, Едуард Крилов, Борис Гончар, Олександр Скорина.

На засіданні Проводу підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу патріотичної поезії імені Олени Теліги та Олега Ольжича серед дітей та молоді. Переможці у трьох вікових категоріях прочитали свої вірші та були нагороджені цінними подарунками. Особисті подарунки конкурсантам вручив поет Іван Андрусяк.

Керівник Культурної референтури ОУН Ніна Головченко презентувала альманах «Я – Вітчизна» у якому опубліковані вірші учасників конкурсу.

На запрошення Голови ОУН Богдана Червака у засіданні взяли участь Голова Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь, Головний командир ВО Тризуб ім. С. Бандери Віктор Сердулець, Голова Політичної партії «Правий сектор» Андрій Тарасенко та обговорили питання щодо перспектив націоналістичного руху.

Леонід ОСИПЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.