На це питання уже існує відповідь – за умов зростаючої загрози московського реваншу, об’єднані сили українських націоналістів стануть у парламенті гарантом збереження і розвитку України як незалежної і соборної держави.

Однак існує ще одна вагома причина підтримати список ВО «Свобода», який став платформою для кандидатів у народні депутати від партій «Свобода», «Національний корпус», «Правий сектор», «Конгрес українських націоналістів» та ОУН як громадської організації. Вперше в історії новітньої Української держави націоналісти об’єдналися в єдиний націоналістичний рух. На тлі загострення протиріч у суспільстві, яке Москва використовує у своїх імперських цілях, ігнорування політичним класом принципу консолідації нації і держави, а також сповзання значної частини вітчизняного політикуму в прірву безідейності та популізму, об’єднаний націоналістичний рух може і має стати тою силою, яка забезпечить високу ідейність, жертовність і спроможність парламентськими і не парламентськими методами досягати мети – незалежної України як держави української нації.

З погляду історичної перспективи існування сильного націоналістичного руху не тільки посилить імунітет нації від т. зв. «руского міра», а головне – створить умови, коли українська нація може стати панівною у своїй державі, а отже її мова, віра, традиції, культура, національна пам’ять отримають надійний щит від зовнішніх і внутрішніх ворогів.

При цьому треба пам’ятати, що жодна з партій не має монополії на український націоналізм. Зокрема у мажоритарних округах кандидатами у народні депутати стали добровольці, ветерани війни, волонтери, громадські діячі, які мають сформований націоналістичний світогляд та здобули авторитет у суспільстві. Такі люди є в списках інших політичних партій.

А тому вкрай важливо, щоб у ВР націоналісти не тільки створили фракцію, а об’єдналися у міжфракційне об’єднання українських патріотів, що значно посилить державницький і проукраїнський вектор розвитку нашої держави.

З огляду на серйозність викликів, які постали перед Україною, уже 21 липня ц. р., одразу після завершення виборчої кампанії, треба виконати обіцянку, яка прозвучала на об’єднавчому з’їзді, а саме приступити до творення нового політичного проекту – єдиної партії українських націоналістів. Наголошую – політичного, а не ідеологічного проекту, оскільки основні ідеологічні засади націоналізму, які створила ОУН у 1929 році не втратили актуальності і мають залишатися незмінними.

Нехай ОУН часів Євгена Коновальця, яка створилася на основі декількох організації і започаткувала нову якість у національно-визвольному русі, стане для на усіх нас прикладом і дороговказом.

Богдан Червак,

Голова ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.