Відбулося чергове засідання Жіночого Товариства імені Ольги Басараб та Олени Теліги. Порядок денний розпочався з презентації двотомника «Нескорені», авторка Валентина Розуменко – інтерв’ю із Героями АТО.

Розповіді Героїв – це реальні історії патріотів, високі зразки мужності, сили духу, самопожертви та героїзму. Достовірно й документально відтворюються ті події, забувати про які ніхто не має права. Дуже вражаючим, цікавим, глибоко проникним був коментар авторки книг. Вона наче ще й ще переживала всі спілкування з воїнами-героями, захисниками своєї рідної Батьківщини. Пам’ятала їхні прізвища, трагедії, поранення, переповідала розмови з батьками поранених та загиблих тощо.

П. Валентині допомагав згадувати її чоловік Тарас, який швидко знаходив цитати, фото у підтвердження сказаного. На мою думку, прикласти стільки сил, часу, здоров”я для поїздок, записування інтерв”ю на диктофон, переписування на комп”ютері, пережавання усіх болей тих,з ким розмовляла, відчувати пресинг з боку редакторів видавництва – це можна писати, а про це не треба, тощо Це теж героїзм Валентини Розуменко, невидимий для загалу.

З повагою, захопленням, сумом і слозами на очах слухали членкині ЖТ імені Ольги Басараб та Олени Теліги сповідь красивої, патріотичної, чуйної, мудрої і сильної духом пані – Валентини Розуменко. Нам залишається читати, переповідати, проникати у всі щілини жахіть війни і перемогти ворога нашої країни.

Надія БУГАЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.