Ми, українські націоналісти, рішуче виступаємо проти плану, який представляє  Президент України Володимир Зеленський і фракція «Слуги народу» у Верховній Раді, запровадити в Україні т.зв. «ринок землі».  Адже йдеться, насправді, про намір продати українську землю іноземцям (через формулу продажу «юридичним особам – резидентам України»).

Жодні державні органи не є власниками української землі, а тому не мають  права виставляти її на торги.

Справжня мета цієї «аграрної реформи» (насправді кримінальної оборудки) ідентична ваучерній приватизації підприємств української промисловості: номінально – всі співвласники, а фактично власниками української землі стануть місцеві олігархи та іноземні компанії.

МИ наголошуємо: сільськогосподарська земля – це не якийсь там “привабливий об’єкт для інвестицій”. Для Української нації – це єдиний стратегічний ресурс, який не підлягає відтворенню, є репродуктивною умовою життєздатності і збереження генофонду Української нації, від якого залежить продовольча безпека та економічна роль України в світі.

Нашій державі належить значна частина світових запасів чорноземів, вартість якої в умовах постійного зростання дефіциту продовольства на глобальному рівні важко переоцінити. Узаконення торгівлі землею сільськогосподарського призначення – це пряма загроза для її відчуження на користь олігархічного або чужоземного капіталу та перетворення України на сировинну колонію, в якій українці опиняться в статусі наймитів «на нашій не своїй землі», а держава втратить вплив на внутрішній продовольчий ринок.

Згідно зі статтями 13 та 14 Конституції України, земля є об’єктом права власності Українського народу і основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Ніхто не може позбавити Український народ його основного національного багатства.

Виходячи з системного погляду на положення статей 1, 2, 3, 5, 13, 14, 41, 66 Конституції України, розпорядження правом власності на землю, особливо сільськогосподарського призначення як репродуктивного базису, може бути обмеженим в інтересах суспільства і задля збереження сфери життєзабезпечення прийдешнім поколінням Українського народу. І таке розуміння щодо обмеження права власності на землю в інтересах суспільства є в усьому цивілізованому світі, зокрема в Канаді, Польщі, Франції, Угорщині, Ізраїлі та інших державах.

Ми, українці, й тільки ми є власниками і господарями нашої землі. Ця земля перейшла нам у спадок від наших предків. Вона рясно полита їх трудовим потом і святою кров’ю багатьох поколінь наших Героїв, за неї боролись і віддавали свої життя десятки мільйонів українців. І сьогодні на Донбасі новітні Герої України ціною своїх життів захищають українську землю від московського агресора. Тому ми, як частина Української нації, усіх – «і мертвих, і живих, і ненарожденних» – не допустимо розпродати надбання нації, і передамо її у спадок нашим нащадкам.

Українці, ставаймо на захист рідної землі!

Не дамо продати нашу Батьківщину!

Провід Українських Націоналістів

Богдан Червак,

Голова ОУН

Степан Брацюнь,

Голова Конгресу Українських Націоналістів

Віктор Сердулець,

Головний командир ВО «Тризуб» ім. С. Бандери

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.