У Дрогобицькій райдержадміністрації під орудою першого заступника голови РДА Руслана Щерби відбулося засідання оргкомітету з відзначення 130-их роковин з дня народження Андрія Мельника, Полковника Легіону УСС, Провідника ОУН, відданого ідеї творення Самостійної Соборної Української держави.

Присутні внесли свої пропозиції щодо проведення святкових заходів зі вшанування нашого славного краянина, який був вихідцем з с. Воля Якубова. Своїм баченням поділився з членами оргкомітету й заступник генерального директора ГКК «Карпати» Тарас Метик. Він  наголосив, що районним раді й адміністрації необхідно активізувати роботу з облаштування дороги з чорним покриттям до Волі Якубової і проведення в селі вуличного освітлення, до фінансування якого долучилося ГКК «Карпати». В селі існує проблема з мобільним зв’язком, тож владі слід сприяти її вирішенню. Адже в нинішньому році на Волі Якубовій, зокрема, у відпочинковому комплексі «Слобода Раковець» проходитиме фестиваль народної творчості «Шабелина», присвячений Андрієві Мельнику. На переконання генерального директора ГКК «Карпати» Лева Грицака, фестиваль, до співфінансування якого на Всеукраїнському рівні долучається комплекс, варто провести з 11 до 13 вересня цьогоріч. «Слобода Раковець» готова буде прийняти і учасників заходу, і гостей, створивши належні їм умови. А ще до 130-их роковин нашого славного земляка у Волі Якубовій буде відкрито музей про його життя і діяльність. Оскільки осідок А. Мельника вщент знищила московсько-комуністична влада, Лев Грицак придбав у селі хату, що нагадує родинну оселю героя, і в ній облаштує музей славному патріоту України і етнографії. ГКК «Карпати» готовий прилучитися до проведення серед школярів району конкурсу з написання цікавого твору з життя і діяльності Полковника УСС, зокрема, до нагородження призами переможців і видання дитячої збірки доробку юних обдарувань.

Свої пропозиції з вшанування 130-их уродин Андрія Мельника ГКК «Карпати» виклав письмово і подав Р. Щербі, голові оргкомітету.

 Антін Янів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.