з приводу подій у Білорусі
У Білорусі, фактично, відбувається народне повстання проти правлячого режиму, який багато років утверджував в країні диктатуру і цілковиту залежність від Москви.
Для того, щоб зберегтися при владі режим Лукашенка розпочав репресії і погрожує звернутися до Путіна за «допомогою», що на ділі означатиме неминучу анексію Білорусі. Якщо таке станеться Україна може опинитися перед фактом нової ділянки фронту, відтепер на кордоні з Білоруссю.
Сподіваємося, що білоруський народ, який повстав проти дикторського режиму Лукашенка, усвідомлює усі загрози і зможе протистояти Москві.
Тільки незалежна Білорусь як держава білоруської нації може захистити свій народ від московської анексії і окупації. Тільки незалежність від Москви може гарантувати перспективу білоруської державності. Виключно власними силами білоруси можуть і мають утвердити державність своєї нації на своїй землі.
У разі, коли події у Білорусі наберуть характеру національно-визвольного руху, а не тільки руху за усунення Лукашенка від влади, українські націоналісти готові підставити плече своїм братам і сестрам.
Слава незалежній Білорусі!
Слава Україні!

Богдан Червак,
Голова ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.