Наш просвітницький проєкт “Вежі Духа” стартував успішно – відбулася пречудова лекція “100 років УВО: мета – особистості – значення”, яку прочитав історик Іван Хома. На заході була активна громада, спрагла дізнатися цікаві факти про утворення Української військової організації – потуги, яка не опустила рук після поразки національно-визвольної революції 1917-1921 рр., а в нових умовах під проводом Евгена Коновальця продовжила боротьбу за здобуття Незалежности.

🇺🇦 ️️Україну зображають розтерзаною між Заходом та Сходом ті, хто мислять безкрилими категоріями Горизонталі. Україну, як сироту, постійно прагнуть до когось прилаштувати. Але щоб наша держава відбулася, на моє глибоке переконання, українству треба зректися тієї жебрацької ідеології, звернувши погляд на Вертикаль – побачити Україну як Вежу, яку не зруйнувати, і яка у веремії загроз не впаде, а розів’є силу своєї правди. Саме в останньому руслі задумано цикл лекцій “Вежі Духа”. Даруйте за патетику, однак треба працювати на утвердження української ідентичности як ідентичности самодостатньої.

🤜 Тому наступні зустрічі в цьому форматі присвятимо, зокрема, українському рухові на Зеленому Клину (Далекому Сході), постаті Андрія Мельника, Українській Кубані (Малиновому Клину). Їх прочитають поважні (дуже авторитетні) лектори. Стежте за анонсами – буде цікаво!

Словом, із почином! Дякую книгарні Книжковий ЛЕВ, у дворику якої відбулася перша лекція “Веж”.

Дякую за підтримку цієї ініціятиви Львівській ОУН (Львівська ОУН).

Дякую Іванові Хомі за змістовну розповідь! Як відзнаку ми подарували пану Іванові особливу футболку, випущену до 130-річчя Андрія Мельника, полковника Армії УНР, одного з очільників УВО, голови ОУН. Дизайн цієї футболки розробив Василь Петрик – таку можна замовити й собі (пишіть в особисті повідомлення, розповім як 👆). Дякую всім, хто прийшов і взяв участь у заході.
Далі буде!
Назар Данчишин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.