Сьогодні йдемо під гаслами «Бій колаборантам!» і вимагаємо:

1. Невідкладно законодавчо захистити Українську Державу від колабораціонізму — народний депутат України від ВО «Свобода» Оксана Савчук вже зареєструвала відповідну ініціативу у ВРУ.

2. Скасувати реєстрацію та заборонити діяльність промосковських партій та організацій.

3. Позбавити мандатів народних депутатів України та депутатів місцевих рад, які ведуть колаборантську діяльність. Зняти з виборів кандидатів від промосковських партій та організацій.

4. Позбавити ліцензії на мовлення промосковські канали, а також ті, які стали майданчиками для антиукраїнської агітації ворогів і колаборантів.

5. Встановити кримінальну відповідальність за публічне заперечення факту збройної агресії Російської Федерації і тимчасової окупації частини території України та за заклики до капітуляції під гаслами миру на московських умовах і притягнути винних до відповідальності.

6. Припинити колаборантську діяльність, яку веде підпорядкована державі-агресору «православна церква Московського патріархату». Повернути у національну власність національні релігійні святині, зокрема лаври та інші об’єкти культурної спадщини.

7. Арештувати рахунки та майно компаній, кінцевими бенефіціарами яких є фізичні чи юридичні особи Російської Федерації.

8. Очистити органи влади, силові та правоохоронні структури, суди від колаборантів: провести повну переатестацію, перевірку на детекторі брехні та люстрацію всіх посадовців.

9. Забезпечити дієву реакцію СБУ і Національної поліції на антиукраїнську діяльність громадян України, які в 2014 році були помічені у колабораціонізмі та продовжують перебувати на волі на території України.

10. Розірвати дипломатичні відносини з РФ, припинити військову, економічну, культурну та іншу співпрацю з державою-агресором, повністю припинити рух товарів, послуг та грошей між Україною та тимчасово окупованими територіями.

11. Скасувати Закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» як колаборантський.

12. Притягнути до кримінальної відповідальності ініціаторів та учасників внесення змін до Конституції України щодо «особливого статусу Донбасу».

13. Вийти з колаборантського «Мінського процесу». Замінити «Нормандський формат» на «Будапештський».

14. Припинити обмеження українських військовослужбовців щодо ведення вогню у відповідь на обстріли московських військ і їхніх найманців на Донбасі.

Запрошуємо киян і гостей столиці на Марш. Початок — 14:00. Біля пам‘ятника Тарасові Шевченкові. Просимо мати зі собою засоби індивідуального захисту та дотримуватися соціальної дистанції.

За нами — слава Героїв, перед нами — велике майбутнє України. Дамо бій колаборантам! Слава Україні!

Ухвала резолюції віча “Марш УПА”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.