11 грудня ц.р. відбулось вшанування 130-ї річниці з Дня народження голови проводу українських націоналістів, полковника Андрія Мельника. Урочистості відбулись в його родинному селі Волі Якубовій.

130 років минуло з того часу, як на Дрогобиччині, в селі Воля Якубова, народився Андрій Мельник. Ця людина вписала своє ім’я в історію, як націоналіст, один з провідників українського національно-визвольного руху та послідовний борець за українську державність.

Сьогодні пам’ять Андрія Мельника в його рідному селі вшановувало чимало осіб. Сюди прибули представники місцевих громад (Дрогобицької – голова Тарас Кучма та заступник Андрій Ковч, Трускавецької – секретар ради Наталія Пономаренко), Дрогобицької районної ради (голова – Андрій Шевкенич) та РДА (во голови Віталій Скоропад), Львівської облради (голова – Ірина Гримак) та ЛОДА (заступник – Іван Собко), депутати Верховної ради (Олег Синютка та Орест Саламаха), депутати місцевих рад, представники Проводу ОУН (Василь Петрик), депутатка районної ради та авторка музейної кімнати Андрія Мельника Марія Головкевич, меценат та засновник музею Андрія Мельника в родинній хаті полковника в селі Воля Якубова – Лев Грицак та чимало інших, небайдужих людей.Біля пам’ятника Андрієві Мельнику в селі Воля Якубова відбулась поминальна панахида на чолі з владикою Самбірсько-Дрогобицької єпархії Ярославом Прирізом. Згодом – пам’ятне віче з виступами присутніх та покладання квітів та лампадок до пам’ятника Мельникові.

Ніна ФЕДЬКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.