20 липня 2016 року в Києві трагічно загинув журналіст Павло Шеремет, який зазнаючи тиску в Білорусі та Росії знайшов притулок в Україні, де продовжував займатися журналістикою працюючи на телебаченні, радіо, в інтернет-газеті ,,Українська правда’’ заснованій Георгієм Гонгадзе.
Несподівано 12 грудня 2019 року звинувачення у цьому вбивстві було висунуто поету, музиканту, волонтеру, сержанту Збройних сил України Андрію Антоненку ,,Ріффмастеру’’, волонтерці, дитячому кардіохірургу Юлії Кузьменко та волонтерці, військовому медику Яні Дугарь. Ретельно вивчивши справу адвокати кваліфіковано довели що їхні підзахисні до цього резонансного вбивства не причетні. Не зважаючи на це, Андрій Антоненко вже більше року перебуває за гратами. Юлія Кузьменко зараз під цілодобовим домашнім арештом, а Яна Дугарь – під заставою.
25 серпня 2020 року Шевченківський районний суд міста Києва визначив, що справу починає розглядати суд присяжних. Але судові засідання постійно переносяться.
Не винятком стало і засідання 9 березня 2021 року. Саме в 207-у річницю від дня народження Тараса Шевченка планувалася чергова спроба змінити запобіжний захід для Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко, яка до того ж, як кандидатка у народні депутати України не має можливості займатися передвиборчою агітацією на окрузі. Але судове засідання знову не відбулося. Та в день народження Великого Тараса сам Бог велів нагадати владі про права українців. Спільними зусиллями громадськості та адвокатів вдалося добитися розгляду зміни запобіжних заходів українським політв’язням на наступному засіданні 16 березня. Й нарешті добилися можливості побачення Андрія Антоненка з родиною.
Чому ж добровольці, військові та волонтери, які сприяють збереженню України потрапили в немилість до влади?
Напевно тому що олігархат побачив, що добровольчий, волонтерський рух набирає вагомого впливу, в результаті чого з’являється справжня українська еліта із беззаперечною підтримкою людей. Відчувши загрозу своєму існуванню можновладці й спрямували репресивну машину на нейтралізацію своїх потенційних конкурентів. Адже не здатні змагатися у справедливій боротьбі із чесними, безкорисними, відважними, самовідданими представниками українського суспільства.
Тому в українців не залишається іншого вибору окрім перемоги, яку так чекає Україна.
Олександр Вакуленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.