17 квітня 2021 р.відбулася нарада Проводу ОУН.Учасники наради проаналізували військово-політичну ситуацію в Україні у зв’язку із можливістю повномасштабного вторгнення військ РФ на територію нашої держави.З цього приводу ухвалено відповідну заяву.
Крім цього, Провід ОУН затвердив склад журі Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Ольги Басараб і Олени Теліги «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!».Співголовами журі затверджено Надію Стрішинець, Голову Жіночого товариства ім.Ольги Басараб і Олени Теліги і Юрія Коваліва, професора, члена ПУН.
Водночас Провід ОУН ухвалив рішення підтримати пропозицію Богдана Червака і Михайла Сидоржевського щодо проведення за участі ОУН і НСПУ конкурсу «Міжнародна літературна премія ім. Олега Ольжича».
Також розглянуто низку організаційних питань.Зокрема затверджено кандидатуру друга Павла Агапова («Блюз») головою Української військової організації, а друга Ростислава Коса головним редактором сайту «Культурна референтура ОУН» .

Заява ОУН

Росія брязкає зброєю вздовж нашого кордону від Білорусі до Азовського та Чорного морів. Європа й Америка як завжди стурбовані. У повітрі запахло повномасштабною війною на всій території Великої України. Активізувалися російські «агенти впливу» на телевізійних каналах і в соціальних мережах. Залякування й погрози про початок війни відкрито звучать в етері.
Стоп!
Що сьогодні не так в Україні?
Ми розпочали похід на Москву чи ще кудись? Може, Збройні сили України порушили чийсь кордон, якісь домовленості, вчинили провокацію проти когось із сусідів? Яка причина такої ненависті до України й українців?
Причина цієї ненависті лише в одному – в існуванні на мапі світу України як держави й українців як нації, що її створила!
Тільки це і є головною причиною брязкоту зброєю та надмірної стурбованості щодо України.
Заявляємо: «Ми були, ми є і ми завжди будемо!»
І якщо доведеться захищати Україну у відкритій війні, українці робитимуть це. Нехай не всі, але захищатимуть!
Ген живучості українського народу нездоланний!
І коли «вантаж 200» масово почне надходити до країни агресора, РФ утопиться у власній крові.
Чи готова Україна до війни? Хтось каже: «Ні, ми не готові до війни». Але на кожне «ні» відповідаємо: «Так, ми готові!»
Москва не має вдосталь сил. Збройним силам України допоможе Народна Армія. Ми вміємо мобілізовуватися в час небезпеки!
ОУН мобілізує своє членство і прихильників до лав Збройних сил України. Водночас закликаємо добровольців вступати до лав Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», який від моменту зародження і до сьогодні бореться за вільну, незалежну та єдину Україну, не залишив фронт і не має наміру покидати передові позиції. Номер Головного Штабу: +38 (068) 484 28 21.
Нам є що захищати і є кого захищати!
Слава Україні!
Провід ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.