Помер визначний діяч ОУН, історик і письменник Володимир Білінський, автор бестселеру «Країна моксель, або Московія».
В. Білінський – один з тих, хто аргументовано і яскраво доказав, що Московія не має нічого спільного з Київською Руссю, а бере своє походження від угро-фінських та тюркських народів.
Він сміливо вступав у дискусії із будь-якими науковими авторитетами і вигравав полеміку, доводячи рабську сутність і злочинність Москви.
«Росія породжена й вихована у потворній і приниженій школі монгольського рабства. Сильною вона стала тільки тому, що в майстерності рабства виявилася неперевершеною. Навіть і тоді, коли Росія стала незалежною, вона й далі залишалася країною рабів»,- говорив В. Білінський.
Володимир Броніславович Білінський народився 18 травня 1936 року в селищі Дунаївці Хмельницької області. У 1959 році закінчив факультет «Мости і тунелі» Дніпропетровського інституту інженерів залізничного транспорту.
Український публіцист, історик, письменник, автор бестселерів «Країна Моксель, або Московія», «Москва Ординська» та «Україна-Русь».
За розподілом поїхав працювати до Казахстану. З 1959 по 1996 рiк жив і працював у Караганді, місті, яке було збудоване в’язнями таборів і депортованими. У 1999 році повернувся в Україну. Мешкав у Києві.
Друкувався в газетах: «Літературна Україна», «Українське слово», «Столиця», «Нація та держава».
У 2011 році за книгу «Країна Моксель, або Московія» Володимир Білінський був відзначений Премією ім. Івана Франка «За найкращу наукову роботу в інформаційній сфері».
Виловлюємо співчуття родині і друзям покійного.
Царство небесне і вічна пам’ять!
Провід ОУН