Книгу провідника Чернівецької обласної організації ОУН Іллі Стринадка «Вижниця: Верхня, Нижня, Нова» презентували 19 червня в Чернівцях.
Книгу про мальовничий куточок Буковини місто Вижницю представили в Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Михайла Івасюка. Також тут розгорнули виставку історичних експонатів, що стосуються Вижниччини, представлені Чернівецьким обласним краєзнавчим музеєм.
Видання здійснене накладом у 500 примірників у видавництві «Черемош» за сприянням програми підтримки книговидання Чернівецької обласної державної адміністрації, Вижницької міської територіальної громади, завдяки спонсорської підтримці благодійників.
Модерував зустріч доктор історичних наук, професор, голова Чернівецької обласної організації Національної спілки краєзнавців Олександр Добржанський.
Ілля Стринадко – вижничанин, за професією інженер-будівельник, а за покликом серця – громадсько-політичний діяч, публіцист, краєзнавець, очільник Вижницького осередку Чернівецького обласного відділення національної спілки краєзнавців України. Автор зробив грунтовне краєзнавче дослідження історії міста Вижниця і навколишніх сіл з найдавніших часів та в період королівської Румунії.
У книзі зібрані маловідомі факти з історії Вижниччини, вона легко читається і дає можливість добре орієнтуватися в просторі та часі. Яскравим доповненням книги є багаточисленні фотоілюстрації. Видання буде цікавим для опрацювання краєзнавцям, освітянам, бібліотекарям та всім, хто любить свій рідний край.