Презентація книжок про видатних українців. Олена Теліга.

Спікер Богдан Червак

Коли:  8 вересня о 17:00

Де: Київ, Пр-т Степана Бандери, 23, ТЦ Gorodok Gallery: Pochayna Event Hall

Зал В1, 3 поверх

Богдан Червак — український громадський і політичний діяч. Голова Організації українських націоналістів. Перший заступник Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України.

Олена Теліга — видатна українська поетеса, чільна діячка Організації  українських націоналістів (ОУН). Розповідаючи про її життя, творчість і боротьбу за незалежність України, автор водночас осмислює складний суспільно-політичний період 30–40 років ХХ сторіччя, який позначений активною діяльністю ОУН.

У книжці приділено увагу взаєминам Олени Теліги з визначними постатями вітчизняної історії, зокрема Дмитром Донцовим, Олегом Ольжичем, Миколою Сціборським. Окремий розділ присвячено літературно-мистецькому контексту, який спричинився до появи такого феномену в українській літературі як «Празька школа українських поетів»,  де творчість поетки посідає особливе місце.

Публікуються також її маловідомі твори. Низка документів воєнної доби, зокрема з німецьких архівів, дають змогу відтворити атмосферу навколо героїні. Непростим було повернення Олени Теліги в незалежну Україну — про драматичний перебіг тих подій також ідеться у виданні.

Придбати квитки: https://kbf.org.ua