Відбулася презентація нової книги Богдана Червака «Окупація або правда про український Київ 1941-1942 рр.». Презентація відбулась за сприяння голови Українського Народного дому в Чернівцях Володимира Старика.

Богдан Червак відомий громадський та політичний діяч,  Голова Організації українських націоналістів, Перший заступник Голови Держкомтелерадіо України, автор багатьох історичних книг.

Автор розповів про мотиви написання цієї книги. Напередодні початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ‒ 21 лютого 2022 року під час відзначення в Бабиному Яру 80-ї річниці трагічної загибелі Олени Теліги  виникла ідея описати трагічні події Другої світової війни пов’язані з діяльністю  Організації Українських націоналістів в Україні  та донести до молоді більше інформації про підпільну діяльність ОУН у Києві під німецькою окупацією в роки Другої світової війни.

Книжка написана на основі документальних свідчень безпосередніх учасників тих подій, вміщені документи, які раніше не публікувались в   Україні та розповідають правду про  роль і місце ОУН під час Другої світової війни. Головні герої книги Олег Ольжич та Олена Теліга – ведуть безкомпромісну, сповнену небезпек боротьбу за утвердження ідеалів самостійної Української держави в окупованому Києві.

В книзі опубліковано список українських патріотів, які загинули від рук німецьких окупантів у 1941 -1943 роках у Києві  й стали жертвами Бабиного Яру.

У презентації  взяли участь науковці, історики, краєзнавці, представники засобів масової інформації та молодь.

Учасники презентації отримали в дарунок книгу, частина книг буде передана в публічні бібліотеки області.