У день Збройних Сил України хочеться згадати про усіх загиблих Героїв…

Ми не забудемо подвигу тих, хто віддав своє життя в боях за Соборність України, щасливе майбутнє наших дітей. ” Йдемо відвойовувати територію своєї країни, аби цього не довелося робити нашим дітям”, – саме з такими думками пішли добровольцями на війну два товариша зі Львівщини – Андрій Юрга та Василь Кіндрацький.

28 листопада у музеї Миколи Лисенка відбувся концерт пам”яті народних Героїв України. Участь взяли митці, котрі ще з Майдану є волонтерами, на чиїх концертах бував Василь Кіндрацький, слухав музичні твори та поезії. Шкода, ніхто з нас не встиг познайомитися з Андрієм Юргою, бо загинув Воїн у перші ж дні свого перебування на війні… Проте, і Василева, і Андрієва родини були разом з нами цього вечора. Згадували бійців, виконували їхні улюблені твори, читали поезії, плакали від щемного болю і водночас, раділи, що ми є одна родина, що тримаємося разом.

Несподіваною приємністю стало те, що буквально перед концертом до мене, як до ведучої, звернулося кілька людей з проханням представити публіці свої мистецькі імпровізації, написані пам”яті Василя Кіндрацького. Продовжуваність концерту вже зросла від запланованих півтора годин до двух із лишком. Але, навіть і так, не встигла прочитати усе, що хотілося чи було заплановано. Артисти подарували глядачам незабутні емоції та щирі почуття, за що були нагороджені оплесками і подяками, добрими словами.

Я дуже вдячна за створення ції теплої атмосфери усім учасникам вечора пам”яті: директору музею М.Лисенка – Роксані Скорульській, письменнику Борису Гуменюку, актору Олександру Ігнатуші, співачці – Олені Талько, актрисі Оксані Ковч, піаністці Анні Поліщук, камерному дівочому хору КССМШ ім. М. Лисенка під керівництвом Юлії Пучко-Колесник, дизайнеру Володимиру Романишину, молодшому науковому співробітнику музею М.Старицького – Галині Виговській.

Друзі, ви – неймовірні, ви – найкращі, ви – справжні Майстри своєї справи!

РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!

Людмила Чичук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.