Міському голові Миколаєва Андрію Щебелю,

депутатам Миколаївської міської ради

 

28 травня 2015 року на передовій у с.Водяне Донецької області героїчно загинув Василь Кіндрацький – «Кіндрат», відомий на Миколаївщині політик і громадський діяч, заступник голови Львівської крайової організації Народного Руху України. У 2005–2010 роках Василь Кіндрацький був головою Миколаївської райдержадміністрації .

Під час російсько-української війни у листопаді 2014 року добровольцем пішов на фронт захищати Батьківщину у складі Добровольчого батальйону ОУН. У 2015 році Василь Кіндрацький вступив до лав Організації Українських Націоналістів, став ініціатором відновлення діяльності легендарної Української Військової Організації.

Напередодні загибелі Василь Кіндрацький героїчно встановив прапор ОУН на найвищій точці на шахті у Водяному, з якої видно Донецьк і позиції противника, і яка постійно перебувала під обстрілами. За героїзм і жертовність указом Президента України Василя Кіндрацькго (“Кіндрата”) нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня – посмертно. Але найвагомішою для нас усіх є народна пам’ять про загиблих героїв.

Українці відрізняються від московських ординців вшануванням кожного загиблого українського воїна. «Пам’ятай про великі дні наших Визвольних змагань!» – так нагадує нам усім Декалог.

Ще в червні засоби масової інформації Львівщини анонсували, що іменем Василя Кіндрацького у місті Миколаєві, де живе родина Василя – дружина Галина і двоє дітей, назвуть одну з міських вулиць. Однак до цього часу належного рішення Миколаївська міська рада не прийняла, що болем відзивається в серцях побратимів, родини і друзів. Закликаємо Вас, пане Голово, шановні депутати, якнайшвидше вшанувати вашого земляка, побратима, українського націоналіста і українського героя Василя Кіндрацького!

Чекаємо на ваше рішення.

Героям слава!

Схвалено на засіданні Проводу ОУН 5 грудня 2015р.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.