У день народження українського поета, діяча ОУН та археолога Олега Ольжича десятки житомирян прийшли до його пам’ятника аби згадати видатного земляка.

«Сьогодні ми відзначаємо не просто день народження українського поета, сьогодні ми згадуємо про людину, яка свого часу зробила чимало для прославлення України, її незалежності. Приємно, що вже кілька років в цей день біля знакових місць Ольжича збирається молодь, доросле покоління. І ми вкотре нагадуємо всьому світу про нашого славетного житомирянина», – наголосила депутатка обласної ради Олена Галагуза.

Перед початком заходу представники Пласту та громадськості провели акцію з прибирання скверу.

Учасникам заходу був представлений інформаційний стенд про Олега Ольжича, який  підготували працівники Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича.

«Кожний, хто бажає дізнатися про життєвий та творчий шлях Олега Ольжича, може завітати до нашої бібліотеки, де представлено більше сотні публікацій про його постать, творчість та громадський шлях», – розповів працівник обласної універсальної наукової бібліотеки, літературознавець Володимир Білобровець.

По завершенню заходу всі присутні поклали квіти до пам’ятника Олегу Ольжичу.

Нагадаємо, що минулого року, до 111-ї річниці від дня народження Олега Ольжича на фасаді Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки з’явився мурал із його зображенням та цитатою.

Прес-служба Житомирської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.