Оргкомітету

з відзначення 130-их роковин

з дня народження

Андрія Мельника

Просимо розглянути пропозиції від Організації Українських Націоналістів  щодо заходів з відзначення 130-их роковин з дня народження Андрія Мельника – голови Проводу ОУН (1938-1964 рр.).

– включити до плану робіт з ремонту доріг загального користування місцевого значення у 2020 році капітальний ремонт Волянської дороги на відтинку: церква Святих Косми і Дем’яна безсрібників – монумент Андрієві Мельнику (500 м) у с. Воля Якубова;

– сприяти своєчасному вирішенню (у 2020 році) перейменування Волянської дороги на дорогу Андрія Мельника;

-провести ремонт та впорядкування території пам’ятного знаку Андрію Мельнику у с.Воля Якубова.

– організувати відведення земельної ділянки під будівництво Музею бойової слави Січових стрільців з Панорамою переможних боїв УСС (г. Маківка, бої за «Арсенал» у Києві, інші військові операції) та садибою Атанаса Мельника (батька Андрія Мельника).

  • розробити дизайн громадського простору на пам’ятному місці втраченої садиби Атанаса Мельника, де народився полковник Андрій Мельник;

– розробити науково-проектну документацію на реставрацію та впорядкування території церкви Св. Косми і Дем’яна у с.Воля Якубова, провести реставрацію могили батьків Андрія Мельника (розробити подати пропозиції для внесння змін до Програми збереження об’єктів культурної спадщини за рахунок обласного бюджету).

– видати фотоальбом, присвячений батьківщині Андрія Мельника

– видати інформаційний буклет «Андрій Мельник – військовий діяч і борець за Українську державу»

– профінансувати видання окремого номеру загальноукраїнського журналу «Українська культура», присвяченого Андрію Мельнику (співфінансування з врахуванням благодійних коштів);

– виготовлення пам’ятної медалі до 130-річчя Андрія Мельника (співфінансування – 35 тис. грн. (100 шт.), решта – спонсорські і благодійні кошти). Проект додається.

  • – виготовлення пам’ятної медалі до 100-річчя Української військової організації, керівником якої у 20-х роках був Андрій Мельник (співфінансування – 35 тис. грн. (100 шт.), решта – спонсорські і благодійні кошти).
  • Провести художні пратики-пленери для учнів художніх шкіл та студентів мистецьких спеціальностей Дрогобича і району у с. Воля Якубова – робота над пейзажними замальовками з видами на церкву із дзвіницею на Матчаковій горі, на історичну забудову і ландшафт села, з видами на пам’ятник і пам’ятні знаки полк. А. Мельнику;
  • Профінансувати витрати на матеріали для виготовлення погруддя Андрія Мельника для меморіальної кімнати А. Мельника в музеї «Дрогобичина» у м. Дрогобичі, для школи у с. Воля Якубова (курсові та дипломні роботи студентів Львівського державного коледжу декоративного та ужиткового мистецтва імені Івана Труша).

З повагою

Василь Петрик,

Провідник Львівської обласної

Організації Українських Націоналістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.