19 вересня ц. р.у Києві відбувся ХХІІ Великий Збір Українських Націоналістів. На ВЗУН прибули делегати з обласних організацій ОУН, а також представники Жіночого товариства ім. Ольги Басараб і Олени Теліги та Української Військової Організації.
Перед початком роботи ВЗУН склали присягу члена ОУН професор кафедри новітньої української літератури Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, лауреат Шевченківської премії Юрій Ковалів і відома художниця Марина Саченко.
Мандатна комісія підтвердила повноваження делегатів і статус гостей та визнала ХХІІ ВЗУН правочинним, який скликаний відповідно до Статуту ОУН.
Головуючий на ВЗУН Богдан Червак зачитав привітання Сенату ОУН та вручив нагороди Православної Церкви України Андрію Щекуну за його вклад у боротьбі за права української церкви в Криму та Ніні Кирпотіній за волонтерську і просвітницьку діяльність.
Делегати ВЗУН заслухали та схвалили звіт Голови ОУН Богдана Червака, а також звіти Контрольно-ревізійної і Дисциплінарної комісій.
Розглянуто та схвалено основний програмний документ ОУН «Декларація 202О», який визначає головні світоглядно-ідейні засади та суспільно-політичні завдання ОУН на найближчу перспективу.
ВЗУН обрав керівні органи ОУН, зокрема новий склад Проводу Українських Націоналістів, Президії Проводу ОУН, а також Контрольно-ревізійної та Дисциплінарної комісій ОУН, затверджено голову та склад Секретаріату ОУН.
Затверджено Правильник проведення засідання Проводу Українських Націоналістів і Президії Проводу ОУН у режимі відео конференцій.
Головою ОУН одностайно обрано Богдана Червака, заступником Голови ОУН став Роман Коваль.
Українські націоналісти поклали квіти до пам’ятного знаку бійцям батальйону ОУН «Давиду» і «Кіндрату» на Аскольдовій Могилі.

Секретаріат ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.