Друзі, проголосуйте, будь ласка, у додатку “Київ-Цифровий” за перейменування скверу Феодори Пушиної на сквер Воїнів ОУН. Голосувати можна незалежно від прописки.

Завантажуєте додаток (https://kyiv.digital/), відкриваєте його, натискаєте літеру “К” на синьому тлі знизу екрану. Обираєте розділ “Електронна демократія” – “Опитування”.

Сквер знаходиться на Академмістечку біля автостанції “Дачна” та колишньої вул. Феодори Пушиної, яку в жовтні 2022 р. було перейменовано на честь Ореста Васкула – учасника збройного підпілля ОУН під час Другої Світової війни, в’язня радянських концтаборів, керівника Київського крайового братства ветеранів ОУН і УПА (1992-2021). Будинок, де проживав пан Орест, знаходиться прямо біля скверу Феодори Пушиної.

Нова назва скверу на честь Воїнів ОУН дозволить вшанувати як підпілля Організації Українських Націоналістів під час Другої світової війни, так і членів ОУН (р), ОУН (м), бійців Батальйону ОУН, які загинули на фронті російсько-української війни починаючи з 2014 року. Сквер має вшанувати таких воїнів підпілля ОУН м. Києва під час Другої світової як Дмитро Мирон “Орлик”, а також загиблих воїнів у боротьбі з російськими окупантами, таких як друг Олег Юрченко – член ОУН та Спілки української молоді в Україні.

Сквер Воїнів ОУН є логічним продовженням тематики назв у цій місцевості, пов’язаних з опором радянському режиму – поруч вулиці Василя Стуса, Мирослава Поповича, Ореста Васкула.