Голові Дрогобицької об’єднаної територіальної громади

Кучмі Тарасу Ярославовичу

Шановний пане Тарасе!

1 листопада ц.р. виповнюється 60 років з часу смерті визначного державного і військового діяча, Голови ОУН полковника Андрія Мельника.

З цієї нагоди в Україні відбуваються заходи із вшанування його пам’яті. Зокрема у Львівській області відбуватиметься конкурс учнівської молоді «Людина із шовку та сталі: до 60-річниці з дня смерті Андрія Мельника».

Водночас проходить конкурс молодих істориків «Андрій Мельник та його доба», започаткований відповідно до резолюції Другої науково-практичної конференції, яка відбулася 24 лютого 2024 року в Трускавці.

Заплановані та відбуватимуться інші заходи в Києві та обласних центрах України.

Очевидно, що вшанування пам’яті полковника А. Мельника має важливе значення для піднесення патріотичного духу українців, особливо в умовах московсько-української війни.

Оскільки Андрій Мельник народився на Дрогобиччині, селі Воля Якубова, буде правильним, коли місцева влада долучиться до вшанування пам’яті свого славетного земляка, а також координуватиме свої дії з громадськістю.

З цією метою надаю контактну інформацію особи, яка координує заходи громадських організацій з відзначення пам’яті А. Мельника: Микола Гриценко, письменник, тел. 067 234 52 05 .

Щиро сподіваюся на співпрацю!

З повагою

Богдан Червак,

Голова ОУН