Постановою Української Головної Визвольної Ради, з дня 30-го травня 1947 року, визнано день 14 жовтня 1942 року днем постання Української Повстанської Армії. Для вшанування цього моменту визначено день 14 жовтня, що збігається з історичним козацьким Святом Покрови, як Святковий день УПА.

Організація Українських Націоналістів (ОУН) та Українська Повстанська Армі (УПА), що це?.. І хто її створив? Найважливішою підпільно-революційною організацією, що діяла між двома світовими війнами, а також під час Другої світової війни й після неї і, що поважно причинилась до виникнення УПА, була й є ОУН. Її ініціатором і організатором був полковник Євген Михайлович Коновалець, один з найвизначніших старшин Української Армії, колишній командир корпусу Січових Стрільців.

Покоління XXI ст. мають чітко усвідомлювати масштаби втрат, що поніс народ України, адже саме йому доведеться робити висновки на майбутнє. І тому сьогодні ми маємо докласти всіх зусиль, щоб у майбутньому житті українського народу це ніколи не повторилося.

У  Вижницькій районній бібліотеці  14.06 організовано перегляд  літератури «Євген Коновалець –провідник ОУН», присвячений  до 127 річниці з дня народження  засновника Організації українських націоналістів, одного з визначних борців за незалежність України.

«Нескорений: 12 фактів про життя і смерть Євгена Коновальця» – у бібліотеці смт. Берегомет пройшов перегляд фільму.

«Людина Свободи – Євген Коновалець» – бібліографічний огляд літератури.

«ОУН Євген Коновалець життя, віддане за Націю» – історичний урок.

«Наші Герої – хто такий Євген Коновалець?» – година патріотичного виховання.

«Євген Коновалець – постать на тлі доби». – літературний портрет.

«Євген Коновалець – постать на тлі доби». – онлайн перегляд.

Ілля СТРИНАДКО,

провідник Чернівецької обласної організації ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.