19 вересня у Михайлівському собору було велелюдно. На свято Михайлова чуда церква зібрала волонтерів зі всього світу і України. Це було нагородження медаллю “За жертовність і любов до України”, яке ініціювала Організація українських націоналістів. Нагородження благословив  Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет в Українській Православній Церкві Київського Патріархату. Були нагороджені волонтери з Києва, Дніпропетровська, Полтави, Нью-Йорку, Болгарії, Франції, Італії.

На нагородженні були присутні Червак Богдан Остапович, голова Організації Українських Націоналістів, і Гуменюк Борис, голова Української Військової Організації. Після служби у соборі, який став символом захисту, у серці Києва відбулось святкове нагородження.

Цей день було обрано не випадково.  В Біблії архангел Михаїла зображується як могутній борець проти диявола і темряви, що прагнуть захопити людські душі. Саме тому церква називає його «архістратигом», тобто старшим серед небесних воїнів. З історії, що сповіщає нам Біблія, біля міста Гієраполя на заході нинішньої Туреччини у VI ст. язичники хотіли знищити церкву на честь предводителя небесного воїнства архістратига Михаїла. З’єднали в один потік дві гірські річки й направили їх на храм. Явився архістратиг, ударив жезлом у гору, й вода поплила в ущелину, що з’явилася від удару. Церква вціліла. На згадку про цю подію 19 вересня святкують Чудо архістратига Михаїла.

Під час нагородження Гуменюк Борис, голова Української Військової Організації, розповів, що війна на Сході, яка зараз триває, і перемоги хлопців не можливі без підтримки  волонтерів. Вони і є той щит й меч, які захищають і надають сили для захисту країни від ворога. Наталія Макуха, волонтер з Дніпропетровська, БФ «МАК»: «Я вдячна ОУН за їх увагу і нагороду. Я пам’ятаю нашу першу зустріч у липні 2014 року. Вони були організовані. Вони приїхали на автобусі, в якому вони сиділи на офісних стільцях. Тоді в нас була рація, яку ми їм запропонували. З того самого дня ми стали друзями». Суспільство об’єдналося проти ворога. Разом волонтери і добровольці, а на чолі Архангел Михаїл.

19 вересня 2015 року Майдан Прес Центр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.