Вітаю українців, усю нашу ОУНівську родину, а також членство Української Військової Організації (УВО), Жіночого товариства ім. Ольги Басараб і Олени Теліги, Фундації ім. Олега Ольжича, редакцію газети «Українське слово-Літаври», наших друзів і прихильників за кордоном із Новим роком і Різдвом Христовим!

Різдво – особливе свято. Українці завжди гідно і велично відзначали цей день. Різдво вселяє у наші серця впевненість, що з Божою допомогою можна здолати усі труднощі.

«Поможи нам, Боже,

Це все перебути,

Нашу неньку-Україну

З кайданів розкути».

У цей день підпільники ОУН і вояки УПА згадували своїх побратимів, які зі зброєю в руках загинули за волю України.

В тихій молитві і ми згадуємо про «Давида» і «Кіндрата». Молимося за упокій душ усіх українців, які в бою московськими окупантами не жаліли життя в ім’я Нації і Держави.

Найповніше дух свята висловив у «Різдвяній відозві ОУН» український поет і революціонер О. Ольжич.

«Віра предків і віра в українську правду надихнула Зиновія-Богдана і підняла Року Божого 1648 на Польщу буруни Хмельниччини.

Великою вірою горів і говорив Шевченко, і вона збудила увесь приспаний український народ до нового життя.

Висока віра півстоліття пізніше вишикувала Базарських Лицарів над розритою могилою, і їхній заповіт, заповіт невмирущих 1917-1921 рр., зродив усю сучасну українську визвольну боротьбу.

Чуємо в собі присутність великої і чинної віри. Бачили і бачимо чини наших друзів, що не вагаються в ім’я її наразити і покласти своє життя.

Жива віра, віра, що не спиняється перед жертвами – та, що перемагає!

Тож у найчорніший блюзнірчий час не покидає нас певність нашого остаточного тріумфу».

Подвиги наших героїв, їх сильна і незламна віра мають стати для нас дороговказом. Перед нами великі цілі і благородна мета – захистити незалежність і соборність України, вигнати ворога з нашої землі, утвердити державність Української нації.

Бажаю здоров’я і сили духу!

Христос рождається!

Славімо Його!

Богдан Червак,

Голова ОУН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.