Служба безпеки України

Міністерство внутрішніх справ України

11 травня 2017 року о 22 годині 04 хвилини на каналі Newsone вишла передача «Суб’єктивні підсумки» з Євгеном Червоненком». Названий суб’єкт  у хамський манері вдався до паплюження національно-визвольного руху українців під час Другої світової війни. Називаючи себе євреєм, Є.Червоненко звинуватив українців в Голокості, протиставляв українську та єврейську нації. Всіляко принижував визнаних українських героїв, таких, наприклад, як Олена Теліга, стверджував, що саме видатні історичні особистості знищували та сприяли знищенню представників єврейської нації, що не відповідає історичній дійсності.

Такі дії пана Червоненка розпалюють міжетнічну, расову та релігійну ворожнечу; посягають на права і свободи людини, що заборонено чинним законодавством України, зокрема статтею 161 Кримінального кодексу України.

Від імені Організації Українських Націоналістів вимагаю порушення кримінальної справи щодо громадянина України Євгена Червоненка, провести слідчі дії та, як наслідок, притягти Євгена Червоненка до кримінальної відповідальності.

Володимир Чмир,

голова Секретаріату ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.