3 лютого 2018 року у Києві Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» та Науково-дослідний інститут українознавства проводять V Бандерівські читання за темою: «Місія України та національні інтереси в глобалізованому світі: візія націоналістів».

Секретаріат ОУН пропонує висловити власне бачення на місію та місце України в світі, формування та відстоювання її зовнішньополітичних інтересів в системі сучасних геополітичних трансформацій.

Напрямки дискусій:

Міжнародна політика очима націоналістів у ХХ ст.

Україна і геополітичні гравці: союзники та вороги, опоненти.

Чи здатна Україна реалізувати власний геополітичний проект (Балто- Чорноморський проект).

Українські зовнішньополітичні інтереси сьогодні і завтра.

Україна у світовій економіці.

Україна і міжнародна безпекова політика.

Формування позитивного міжнародного іміджу України та боротьба з інформаційними агресіями.

Як зберегти українську ідентичність в глобалізованому світі?

До участі в читаннях запрошено політологів, політиків, дипломатів, істориків, філософів. 

На основі матеріалів V Бандерівських читань буде видано збірник. Текст доповіді організатори – НЕДЕРЖАВНИЙ АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР «УКРАЇНСЬКІ СТУДІЇ СТРАТЕГІЧНИХ  ДОСЛІДЖЕНЬ – просять  надіслати до 15 грудня 2017 р. на скриньку:bandera.chyt@ukr.net

Вимоги до оформлення тексту доповіді: мова українська, дані про автора (прізвище, ім’я, науковий ступінь, місце роботи, посада, вчене звання, тему доповіді, електронна адреса), обсяг до 20 тис. знаків з пробілами, шрифт Times New Roman, формат doc, кегль 14, міжрядковий інтервал 1,5. Посилання автоматичні посторінкові.

Довідка.

Бандерівські читання – це найбільший інтелектуальний націоналістичний захід в Україні, що об’єднує громадськість, політиків, експертів консервативного та націоналістичного спрямування для обговорення актуальних проблем розвитку української державності та нації. 

У Києві в розпал Революції гідності в актовій залі Київради з нагоди 85-ї річниці створення Організації Українських Націоналістів та 105-ї річниці з дня народження Степана Бандери пройшли І Бандерівські читання 1 лютого 2014 р.

ІІ Бандерівські читання «Якою має бути Українська Самостійна Соборна Держава в XXI столітті та «питання Москви» були проведені 2 лютого 2015 р.

ІII Бандерівські читання на тему «Візія Української держави в ідеології українського націоналізму» відбулися 3 лютого 2016 р.

IV Бандерівські читання: «Як завершити українську національну революцію» проведені 2 лютого 2017 р.

Володими Чмир,

голова Секретаріату ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.