День Захисника Україна цього року співпав з ювілеєм Сергія Бутка, представника Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області. Тож цього дня його вітали рухівці та просвітяни. А голова обласного організації ОУН Сергій Черняков подарував Сергію Бутку книги: «Слово, що стало зброєю» (автор — керівник ОУН Богдан Червак) та «Туди де бій за волю». Останнє видання підготовлено на основі спогадів курінного УПА Максима Скорупського-Макса.
До речі, ця книжечка особливо стане в нагоді Сергію Бутку, бо він доволі тривалий час присвятив дослідженню сторінок Української Повстанської Армії. Ще на початку 1990-х років він разом із кандидатом історичних наук Тамарою Демченко підготували книгу «За Україну, за її волю», у якій розповідається про діяльність похідних груп ОУН-УПА на Чернігівщині під час Другої світової війни. Ця невеличка студія була видана обласним товариством «Просвіта».

Сергія Бутка вітали у приміщенні обласної організації НРУ. На знак вдячності ювіляр провів лекцію про героїчні сторінки Українського війська для рухівців та просвітян. Зокрема, він розповів і про маловідомі факти діяльності Української Повстанської Армії.

Прес-служба Чернігівської обласної ОУН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.